söndag 14 december 2014

Tredje advent


Tick tack! Dagarna rullar på och snart är det jullov. Tredje advent var vi knappt hemma. Det märks på kidsen att terminen varit lång, samt att den inte är slut än. Det märks på oss vuxna att tiden är kort och dygnen är mörka. Efter en helg med kalas och träningar drar nästa vecka igång efter natten. Sedan. Jullov!

Till skillnad från de senaste fem, sex åren kommer det inte bli samma trädgårdsplanerande för vår del. Efter nyår kommer det nog bli lite lätt planerande av stugrenovering i vår "nya" stuga, typ. Där vi förhoppningsvis kommer kunna bo på sikt.

Eventuellt trycker vi ner några av våra chili och tomatfrön i jord framåt februari, men det blir inte samma projekt som tidigare år. Eller, så heter det nu, vi får väl se hur verkligheten blir. Det är ju ganska lockande att hamna på rätt sida igen, på väg mot ljusare tider. Egenodlat är ju ganska fint faktiskt. Rödbetor är goda. De flesta rotfrukter är goda. Undrar om persilja växer bra i den nya trädgården....och rabarber...jordgubbar? Kanske ett par rader med svartrot...

Men först tar vi oss igenom veckan som kommer och firar jul med släkten. Det ser vi fram emot.

Inga kommentarer: