söndag 9 november 2014

Nya golv hemma och avsked av torpet

Förra veckan var det dags för nya golv i vår lilla lägenhet. Golven skulle bytas i alla rum och utrymmen utom vardagsrum och badrum vilket innebar en hel del stök. Allt, ALLT skulle flyttas från övriga rum till vardagsrummet. Efter en del pusslande och snabbrensande fick vi tillslut ihop allt i ett enda kaos. 
Sen tog vi med oss ett par ombyten och lämnade golven åt sitt öde i några dagar. 

Under tiden som golven lades om hyrde vi ett släp och drog ut till törpet. Det var dags att tömma stugan på oss själva. Och ta farväl av platsen som varit vårt extra hem under sommarhalvåret sedan 2009. Det är dags att gå vidare. 

Medan jag och Sverra tömde stugorna på skräp och våra egna ägodelar ägnade sig barnen åt annat på annat håll. Ett lass med prylar kördes till vårt nya ställe, där vi tänkt hänga nästa sommar. 

Efter ett stopp vid lägenheten och vårt förråd fylldes släpet på med skräp som nästa dag kördes till tippen. 

Under tiden drog jag på mig en förkylning som inte riktigt har gett sig i skrivande stund, en vecka senare. Jag tror att det blev totalt 3-4 turer till återvinningen samt en vända till en secondhandbutik för att lämna över barnkläder som inte blivit sålda på loppis. Rensningen satte ytterligare fart när vi äntligen var tillbaka i lägenheten med de nya, mörka golven. 


Känslan när hela hemmet (inklusive klädkammare och nästan hela förrådet) är genomrensat, skräpet är slängt och det mesta är organiserat och sorterat....den känslan gör att det var värt allt slit. Nu har lägenheten mörka golv utan fläckar (än så länge) som vi knappt törs gå på. Barnens rum har rensats ordentligt på både skräp, leksaker och möbler. Mer återstår att göra innan de har alla sina saker på plats men den största förvandlingen har skett i deras rum (som inte är med på bild här). 

Det blir nog bra tillslut. 


Inga kommentarer: