fredag 6 juni 2014

Chania x 2

 Vid ett par tillfällen på Kreta tog vi en tripp till Chania, staden som ligger ett par stenkast bort från Agia Marina, där vi bodde. En riktigt mysig stad. Fullt med saker att köpa men eftersom prisnivån är som hemma och vi inte är några shoppomaner nöjde vi oss främst med att bara titta och fascineras av allt liv och rörelse. 










Gamla byggnader, smala gator och fullt av vackra växter som blommade. 






Tripp nummer två gjordes ett par dagar efter den första. Då åkte vi in på kvällen och hittade till den berömda hamnen. 




Vi fantiserade om alla handelsskepp och piratskepp som en gång i tiden lagt till där. 




...och vi funderade över alla fötter som gått genom de trånga gränderna i den gamla delen av staden som låg intill hamnen. Det var som en sagovärld, färgglad och spännande. Man visste inte vad som fanns bakom nästa krök. 







I en av de smala gränderna hittade vi ett bord. Där slog vi oss ner och beställde in mat. 



Det satt folk på stolar ute på gatan, hundar som vilade och barn som lekte. Ett par bord bort satt ett gäng av restaurangens stammisar som drog fram instrument. De spelade och sjöng grekiska/kretensiska sånger. Det var en perfekt stund i livet! 



Maten då? Ja, det blev en tallrik full av fisk och skaldjur. Vilka slags fiskar vet vi inte så noga. Mycket var friterat, allt var gott. 



Elliot älskade de små minibläckfiskarna och knaprade glatt i sig en arm i taget.... 



Där satt vi och åt tills maten tog slut och mörkret kom. Då och då kom det en bil och körde förbi bordet så duken skrubbade bort lite damm från bilens lack. Det gällde att ha koll på fötterna. 



Mätta och belåtna, med en hutt Raki i magen gick vi vidare genom sagostadens gränder. Lite hit och lite dit. En sväng höger och en sväng vänster. 






Besök Chania om ni får chansen! 

Inga kommentarer: