lördag 7 juni 2014

I en blå fiat panda!

Att hyra bil en hel dag var en riktigt bra idé, även om dagen inte riktigt blev som vi tänkt oss från början.

Men det är ju så livet är ibland. Det blir inte alltid som man tänkt sig, men det gör inte så mycket. Ibland kan det ju faktiskt bli bättre än man tänkt sig, ibland bara annorlunda. 
På kringelkrokiga små vägar upp och ner för berg får man ibland ta små pauser när någon plötsligt känner sig lite åksjuk. Då kan man passa på att spana på utsikten. 

Vägbygge på gång. Crazy people! 


Jo, planen var alltså att vi skulle ta oss till en riktig paradisstrand på andra sidan ön. Till Elafonissi med rosa sand och turkost vatten. Problemet var att när vi kom dit var himlen lila och vinden stark. Ganska snart syntes blixtar över havet och åskan mullrade över oss. Vi höll ut ganska länge i blåsten och hoppades att det skulle vända. Det såg nog lite ljusare ut där borta på himlen...kanske. Eller? 

Efter att ha åkt iväg en bit för att käka lunch återvände vi för att ge paradisstranden en chans till. Ovädret hade blåst bort, men vinden hade vänt och regnet var på väg tillbaks igen. Vi fick lov att ge upp hoppet om att kunna bada och njuta av den otroligt vackra stranden. 

Vissa ville ge upp fortare än andra. 
Så vi slingrade oss tillbaka. Men fortsatte vidare. Mot högre berg. 


Och hittade helt fantastiskt vackra ställen. Det slog lock för våra öron när den blåa bilen tog oss upp och ner för bergen. Vi såg hööööga toppar. Helt fantastiskt. 
Och pausade ibland för lite grekiskt kaffe...


...och nypressad juice av apelsinerna som växte längre ner i dalen. 


Hyfsat gott mod hölls trots att den ena blev lite lätt åksjuk och den andre var genomförkyld och febrig.
En sån här dag gjorde det nog ändå inte så mycket att regnet föll från och till. Det gjorde inte lika mycket som det hade gjort om vi tänkt ligga vid poolen hela dagen. 


Det är synd att mina små foton inte räcker till för att visa alla mäktiga vyer vi fick uppleva. Ni får en smakbit i alla fall. 

Inga kommentarer: