onsdag 27 november 2013

Små glimtar av allt som är på gång hos oss..

Det har jobbats hårt sedan väggarna fick nya färger och mönster. Ärvda stolar har fått ny färg. Från grön till brun. 


Puts väck med knarriga stolar! 


Även våra IKEA-byråer har fått en ny skrud tack vare roller och vit färg. Från ekfanér som inte längre passade in. 


I en second hand-butik hittade vi ett runt furubord som fick samma bruna färg som stolarna. Bordet passar bättre än det rektangulära som vi haft förut. Vårt kök har en mycket udda form och efter att ha svurit åt det knepiga utrymmet i flera år var det liksom ett bra läge för att ta tag i saken.  


Det kan kräva både tid och engagemang för att hitta rätt när man skall köpa second hand men det är något mycket tillfredsställande med det. Speciellt när man kan köpa något som får en andra chans och man då får en möjlighet att ge det ett helt nytt uttryck. Det här bordet ser inte ut som det bord vi rullade ut från Erikshjälpen för någon vecka sen. Ful-furun kan knappt anas under den brunsvarta ytan. 


Vi har även ordnat med lite nya typer av förvaringsmöbler då de vi hade varken var hela eller praktiska.   som här i köket men även till hallen. 


Saker som vi jobbar på är bland annat hatthylla i hallen, eller annan typ av upphängning för kläder, tavlor/speglar/hyllor på väggarna och diverse textilier. Men ingen panik. Vi får nog upp allt lagom till helgen när det ändå är dags för julprylarna. 

För vi kan ju inte direkt påstå att det är så juligt här just nu. Men rakarns vad härligt det är att får rensa riktigt rejält. Nu börjar det kännas som en sammanhängande lägenhet, vårt hem. 

2 kommentarer:

Cecilia i Hillsjöstrand sa...

Vad fint det blev! Måste fråga, var det bökigt att måla ikea-möblerna? Krävdes mycket slipning innan, eller målade du direkt efter tvätt?

Linnéa Lindström sa...

Tack Cecilia :) Byråerna var inte krångliga alls. Vi torkade av dem och putsade lite lätt med sandpapper. Vi fick dock måla några lager. Det blev jämnare med en liten roller. Antal lager kan säkert bero på vilken typ av färg man använder. Stolarna fick slipas desto mer men de är äldre och har blivit ommålade i omgångar tidigare. Vi har även lite hyllor som ska målas nu i helgen. Bordet köptes second hand och har slipats lite lätt innan det målades. Även bordet målade vi med två-tre lager. Kanske räcker ett lager om man slipar mer ordentligt än vi gjorde.

Det är något mycket tillfredsställande med att göra om sina möbler själv tycker jag :)