fredag 11 januari 2013

Nyttan av svårigheter


Ibland sker något i livet som ändrar mycket. Det kan vara både otäckt och underbart. Ibland både och på samma gång. Beskedet om att det finns ett gäng födoämnesallergier i familjen var både nedslående, revolutionerande och alldeles, alldeles underbart! På vilket sätt då, undrar kanske du? Jo, dessa födoämnesallergier har orsakat problem som gjort att vi ängslats och våndats och oroats under några år. Vi har slitit vårt hår och vänt ut och in på oss själva. Beskedet om att de existerar och att vi kan göra något åt dem gör att vi för första gången på år och dar ser ett ljus i tunneln. Nu kan vi äntligen vända det här och hitta tillbaka till en mer trivsam vardag. Att kosthållningen blir en helt ny gör oss ingenting.

Detta är årets stora utmaning och det känns till och med lite spännande.Ett (eller flera) allergibesked behöver inte vara av ondo och vår kostomläggning kommer troligvis ge många positiva effekter på sikt. Vi ser de positiva förändringarna redan efter en mycket kort tid.

Lyckliga oss som har fantastiska och underbara LEV FRISK (www.levfrisk.com) i våra liv som hjälpt oss. Att ha ett gäng proffs inom området nära till hands är en stor trygghet. Att vi dessutom redan har ett stort intresse och stor kunskap om kost, hälsa och livsmedel gör vår utmaning lite enklare.

Vi tar dock tacksamt emot tips på måltider som är helt och hållet fria från följande:
1. Gluten (samt protein i råg, korn, vete, dinkel, kamut)
2. Mjölk (ko, får, get)
3. Ägg
4. Kokos
5. Solrosfrön
6. Spenat
7. Gås och gåsägg
8. kalkon

Så 2013, välkommen! Bring it on!!

Inga kommentarer: