onsdag 1 februari 2012

Vad är egentligen ett lyckat bröllop?

Något som är helt fantastiskt med morderna bröllop är att det finns oändligt många varianter på hur ett bröllop kan utformas! Vår modell kanske inte är något för alla...men den var perfekt för oss. Vi utgick från vad vi själva gillar (vårt underbara torp, egenodlade grönsaker, natur och miljö) och byggde vidare på det. I början när vi nojjade för att vädret inte skulle vara med oss började vi överväga att hyra en lokal, men det kändes inte rätt...vi ville inte ha det alltför uppstyrt. Det skulle kännas som oss. När vi dessutom sitter på ett så underbart ställe som "törpet" ville vi lura alla nära och kära att ta sig dit. Jag tror att ett bröllop var enda sättet att få dit alla som säger "ja, det vore jättekul att komma dit någon gång".

Jag vet att ni är många som är sugna på att komma dit nu till sommaren igen o sitta i solnedgången med grillen igång :-) Eller hur?

Hur som helst! Det finns många bitar med vårt bröllop som vi är mycket stolta över. Till exempel salladen vi bjöd på, för vi hade odlat allt själva! Bättre blir det liksom inte. Dekorationerna var hemmagjorda. Kväll efter kväll satt Linnéa med färg och pensel och dekorerade glasburkar till små glaslyktor. Fotoväggen av armeringsjärn och natursnöre står kvar i stugan...vi gillade den så mycket själva. Vi lade egentligen inte så mycket pengar på vårt bröllop...en hel del men inte så mycket som det kunde ha kostat om vi köpt allt färdigt. Att hyra mycket var suveränt! Varför ska vi köpa 80 champagneglas när vi kan hyra för ett par kronor styck?

Musikunderhållningen fick spotifylistorna stå för, det funkade väl ok! Synd att dansgolvet kom igång så sent att många redan hade hunnit åka. Lite zumba/salsa/bugg och ringdans fick vi till ändå :-) Hade det varit möjligt hade vi gärna fått dit The tallest man on earth ;-)

Vi är även tacksamma för många saker....bland annat vädret! Det var ju helt otroligt att det efter ett par veckors regn och en förmiddag med gråa moln helt magiskt sken upp och blev strålande sol några minuter innan vi skulle sätta igång! Tack vädergudarna :-) Vi är tacksamma för all hjälp vi fick av nära och kära..med både stort och smått!

Men vad var det egentligen som gjorde vårt bröllop så underbart undrar ni? Jo, jag är övertygad om att alla underbara människor, som var med och delade dagen, var de som gjorde festen! Gästerna skapade stämning och atmosfär som inga prylar i världen kan åstadkomma! Det hade de gjort även om regnet hade öst ner och vi hade stått där med paraply och gummistövlar!

Alltså:
1. Att utgå från vilka man är och vad man som par gillar är ett tips!
2. Prylar= mindre viktiga! Människor=mycket värdefullt!
3. Planera så gott det går men var flexibel och ta det som det kommer när man väl är där!

Ooo, nu blev jag sugen på att planera en fest till i sommar...återkommer med mer om det :-D


2 kommentarer:

Annika sa...

Åååå, det var en härlig dag, synd att den gick så fort.Det är tur att alla bilder finns så man kan drömma sig tillbaka.Längtar mycket nu i smällkalla vintern till sommarens besök i ert härliga torp.

Linnéa Lindström sa...

Jaaaa, vi längtar oxå :-) Trots att vi bara är dagar bort från vår "smekmånad"/familjesemester i värmen längtar vi som bara den efter att få sätta fingrar och frön i jorden....älskade torp :-) Ve ser fram emot alla besök där i sommar!