torsdag 28 augusti 2014

Det blir inte alltid som man har tänkt sig.


Man kan visst inte lyckas med allt. Det gjorde i alla fall inte vi. I år heller. 

Det mesta blev riktigt bra men både aubergine och gurka drabbades av spinn. Om jag förstått det rätt kallas de även växthusspinnkvalster. Ett otyg helt enkelt, som förstör finfina plantor för oss människor. Ännu en lärdom från odlandet: man kan inte kontrollera allt. Knappt något egentligen, men det är ett annat inlägg. 


Vi har fått rejält med gurkor. Fina, goda och helt fantastiska gurkor. Trots att plantorna drabbats av spinn och att inte mycket har hjälpt när vi försökt bli av med dem. 


Det syns på bladen när de är drabbade. 
Vi är ändå tacksamma för alla gurkor vi ändå fick. Värre var det med aubergineplantorna som var så fina, så fina. Tyvärr fick vi till slut ge upp och dra bort dem allihop. No aubergine for me. 


Rödbetorna är visserligen på gång (om de inte regnat bort senaste dagarna) men har inte kommit ikapp polkabetorna som varit både stora, vackra och goda. Så nu bor chilisarna själva i odlingstunneln sedan vi begravde aubergineplantorna. 

Så kan det gå. Med tanke på att majsen blev så fantastiskt fina i år får vi vara nöjda med säsongen hittills. Vi får vara tacksamma och en aning ödmjuka inför allt vi får och allt vi lär oss längst med vägen. 

(Även om det inte är så fruktansvärt enkelt att känna sig nöjd och glad när plantor slängs) 

slut. 

Inga kommentarer: