tisdag 22 oktober 2013

Så gott som klart

Nu är det så gott som klart, stängt, avslutat och avstängt ute i stugan. Bara några små saker som verkligen måste fixas innan vintern kommer, en del saker som vi nog inte kommer hinna med och annat som vi helt enkelt får ta till våren. 

Så vi bommar igen, tackar för en fin säsong. Vi tackar för sköna kvällar på verandan med ett glas vin, lyssnandes på sena sändningen av sommar i P1. Vilopauserna i hängmattan, solskenet (och regnet som fick oss att uppskatta solskenet ännu lite mer), de stjärnklara kvällarna, fågelkvittret kl 03.30 på morgonen och många andra små bortglömda detaljer.


Vi säger tack och hej till en fin odlingssäsong, en riktigt fin sådan. Mycket vackert, mycket gott!

Se bara så fint vi hade det innan vi skördade det sista som fanns i köksträdgården. 

För mycket gott blev det i år. Det mesta är uppätet och kommer aldrig mer igen. Några frön, bönor och ärtor har vi sparat till nästa år när de ska sås på nytt. Lite finns sparat i frysen eller har torkats för framtida användning...men det allra mesta är uppätet för länge sen.


Men jag menar, vem hade kunnat motstå Det här liksom?

Nu lägger vi (typ) ner för i år. Sätter nya frön i vinter. Vi räknar med att stugorna och tomten finns kvar nästa år och hoppas att vi får möjlighet att njuta av det även då. Sånt kan man aldrig så noga veta, men hoppas går ju alltid.


1 kommentar:

Annika sa...

Tyvärr går sommaren alldeles för fort. Lyckliga ni som har "andningshålet" torpet/paradiset där finns alltid lugnet och meningen med livet!!