torsdag 11 oktober 2012

En rejäl miljöutmaning!

Denna veckas Förändra världen onsdags-utmaning (eller som det egentligen heter Change The World Wednesday #CTWW på twitter) är en rejäl en. Det handlar om att inte bara leva grönare och välja ett mer miljövänligt alternativ, det handlar om att få ner sin påverkan till noll. Zero impact eller noll påverkan.Till exempel:
Att shoppa second hand eller ekologiska varor är att leva lite grönare än att köpa nytt och konventionellt odlat.

Att inte shoppa överhuvudtaget är noll påverkan på miljön.

Att välja cykel eller att gå istället för att ta bilen ibland är att leva lite grönare än att alltid ta bilen.

Att inte alls köra bil….

Ja, ni fattar. Det finns många saker man kan göra och det finns vissa saker som man i nuläget inte kan göra i det liv man lever. Det handlar inte om att leva en hel vecka utan att göra något som påverkar miljön överhuvudtaget. Det handlar om att se om just Du kan påverka just Ditt liv på något vis för att inom något område kunna få ner din negativa miljöpåverkan till noll. Går det? Jag tror att vi alla kan komma på någon liten del som vi faktiskt kan ändra på. Jag ska klura på vad jag och min familj kan göra i vår vardag, just nu ligger att avstå från shopping nära till hands :) en bra början om inte annat!

Kommer du på något är du välkommen att dela med dig. Ditt tips kanske hjälper någon annan och många små förändringar kan faktiskt göra skillnad.

Läs mer om varje onsdagsutmaning på http://reducefootprints.blogspot.se/

” WE'RE CHANGING THE WORLD ... ONE CHALLENGE AT A TIME!”
 
 

Inga kommentarer: