onsdag 31 december 2014

Ett nytt år att blicka fram mot


2014 var året då vi hängde i Törpet precis som vi gjort sedan 2009. Det var även året då vi sa tack och hej till de gamla stugorna. 

2015 ska vi istället hänga på bondgården och röja i ordning bykstugan, mata höns och kaniner samt klappa på fåren i hagen. Vi hoppas på lite mer frihet och vackra solnedgångar. 


Vi kommer fortsätta odlingen, men kanske på ett annat vis i annan skala. 

Under året som kommer fortsätter vi med vår specialkost, för allas vår hälsas skull. Det är nu ganska precis två år sedan vi lade om kosten på grund av barnens allergier. Det förändrade hela familjens liv till det bättre och vi kan inte hitta någon anledning till att återgå till det gamla. Det är även spännande och utvecklande att tänka utanför det invanda. Vi har lärt oss mycket om mat, matlagning och bakning under de senaste åren. 


Jag brukar inte avge nyårslöften men den här gången har jag ändå satt upp några mål inför 2015. 

Vi skall, här hemma, ägna oss åt det smått trendiga att plastbanta hemmet. Det får ta tid om det behövs, men bit för bit tänkte vi försöka få undan så mycket plast som möjligt hemma och istället ersätta det med mer hållbart och naturligt. Men det får ta tid som sagt. Vi tar det bit för bit och jag skall försöka dela med mig av tips allteftersom vi kommer på lösningar som funkar för både oss och miljön. 
2015 är även ett år då vi vill fortsätta att fylla på med braiga och fantastiska upplevelser tillsammans. Familjeäventyr och sköna stunder tillsammans. Det behöver inte vara dyrt eller krångligt, men det är så oerhört värdefullt att få skapa minnen tillsammans. 
Jag har även lovat mig själv att klippa håret oftare än två gånger om året. 2014 var nog ett nytt lågvattenmärke för det. Det ingår även i mitt löfte till mig själv att försöka prioritera mig själv lite oftare. Låta mig själv få det jag behöver och inte välja bort mig själv för annat, mindre brådskande eller viktigt. Så att klippa håret oftare än en gång i halvåret är en sådan sak. Mitt hår är värt bättre. Jag har även lovat mig själv mer tid. Tid för att hinna tänka egna tankar, utveckla tankarna och mig själv. Jag kommer att berätta mer om det i ett kommande inlägg. 

 

Tack 2014! Nu har vi fått nog av dig och ser fram emot 2015! 

Vi önskar er alla ett Gott Nytt År!!! 
Inga kommentarer: