lördag 20 september 2014

Rawfoodafton i Örebro

En solig eftermiddag, i veckan som var, traskade jag in mot stan...


...för att möta upp Sofia. (min favvo <3 )


Vi skulle nämligen på Rawfoodafton med både provsmakning och föreläsning. 


Lite shots på äppeljuice, gojibär, vetegräs (vetegräs är kanske inte optimalt för min del, som gärna slipper vete, men en lille slank ner).


Fräscha råvaror  av olika slag redo för att mosas. 

En tanke med rawfood är att det ska vara obehandlat och att det inte ska hettas upp. Regeln är att det max ska nå 42 grader. Det är alltså bra att använda rena, ekologiska/KRAV-odlade råvaror och mixa, trixa och fixa till dem till näringsmaxade måltider. Det är färgglatt och väldigt fräsch mat.Mina favvosar var med: kokosolja och chiafrön. Fantastiska superlivsmedel som jag alltid har hemma. Och som jag även äter mycket av. Mer om både chiafrön och kokosolja får ni i kommande inlägg längre fram. 


Vi fick provsmaka en mintruta. Galet god faktiskt. Tyvärr hade jag så fullt upp med att provsmaka att jag missade helt att fota alla färglada smoothies som serverades. Det var mango och ingefära, mandel och choklad, grönkål och äpple som snurrades ihop till små hälsodrinkar. 


Och diverse bars som skapades av nötter, torkade frukter, bär, kokosolja och frön. Smaksatta med kakao, kardemumma och annat gott. Fina fisken. 

Vi har ju redan börjat få rutin på att göra det hemma. Som när vi gjorde det här. Eller det här. Eller det här.  


Lägg särskilt märke till de vackra kokosbollarna som rullades av mig och Sofia själva :) 

Även om jag inte är en rawfoodfanatiker köper jag att vi alla behöver mer av fräscha, rena råvaror i vår kost. Att mycket kan mixas samman för att skapa något nytt och lättkäkat. Chokladbollar av nötter och torkade frukter är ju ett sätt att få i sig bra näring snabbt och enkelt. Det funkar till frukost och mellis, istället för en klassisk kokosboll som är mer fika/efterrätt. Inte helt tokigt kanske? 

Har ni testat eller är ni nyfikna på rawfood? Dela gärna dina tankar :) 

1 kommentar:

Sofia sa...

DU kan va en favvo! <3 >4