Pasta är ju en av de saker som blev mindre självklar sedan vi lade om kosten. Varken vete eller gluten är välkommet hos oss längre, som ni vet. Gluten är ett protein som främst finns i vete, råg och korn. Jag har förstått att många runt oss är osäkra på vad gluten är och att det ibland blandas ihop med kolhydrater. Det är olika saker, men det kan vi titta närmare på en annan dag ;)
Vi har främst valt majspasta de gånger vi äter pasta nu för tiden. Det finns många varianter av pasta utan gluten, majsvarianten har blivit vår favvo. Överlag har vi dragit ner på pastarätter och istället utforskat fler rätter med tex potatis och ris.
Vid det här tillfället använde vi oss även av kinesisk gräslök från trädgårdslandet. Det är en annan favorit som funkar till det mesta, hett tips till trädgården ;)
Låt det puttra ihop sig och släng på extra basilika vid servering. Det är så galet goda smaker som samsas i den här enkla pastasåsen! Det härliga är att det smakar precis lika gott utan mjölk eller gluten!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar