Det perfekta med förra årets upptäckt är att det funkar lika bra i år, med familjens specialkost! Ett ämne jag snart ska återkomma till!
Det vi gör är alltså att slänga i socker i en uppvärmd panna så det smälter, karamelliseras, och sen slänger vi i skivad rabarber och låter det götta till sig under omrörning. Krydda med kardemumma och kanel efter tycke och smak. Jag gillar mycket smak 😁 ta av från plattan. Hur länge det står på värme och hur mycket det rörs om påverkar hur krispiga rabarberbitarna blir. Det är gott både som en krämig röra och som krispiga och kryddiga bitar Servera med tex glass, grädde eller vaniljsås. Vi åt varma rabarber med kall sojaglass sist! Kalasgott! Vi var nog mätta i en vecka efteråt 😜
Har du ingen rabarber i trädgården? Skaffa dig en illa kvickt! Kräver inte mycket arbete, är dig trogen år efter år och tar dig till platser du inte trodde fanns ❤
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar